Om mig

Professionellt har jag jobbat med grafisk formgivning på reklamfirma och mediebyrå i drygt fem år. Då har jag jobbat med design och originalframställning till allt från tryck och print till bildekor och gravyr.

Mellan 2002 och 2004 studerade jag webbproduktion vid Högskolan i Kalmar (numera Linné Universitetet). Där fick jag en bred kunskap i allt som berör webben från struktur och layout till databashantering och dynamiskt innehåll. Efter avslutade studier drev jag egen webbyrå i cirka tre år. Jag jobbade med allt från enklare webbplatser till avancerade informationshanteringssystem och jag fick även nytta av mina grafiska talanger för kunders räkning.

2009 till 2013 arbetade jag som grafisk formgivare, webbdesigner och programmerare på ett SEO-bolag. Där hade jag huvudansvaret för all grafisk design, främst för webben, både internt och ut mot kund. Jag har även ansvarat för företagets grafiska profil, trycksaker, presentationsmaterial m.m. Mitt arbete har inneburit att jag oftast haft ansvar för hela processen, från initialsamtal med kund och designförslag till färdig produkt och publicering.

Under ett par år jobbade jag som frilansande grafisk formgivare. Exempel på jobb jag gjorde är design av logotyper, trycksaker och webbproduktioner, men jag hann även med ett par fotouppdrag.

Just nu sedan drygt ett år tillbaka jobbar jag på en digital mediebyrå med inriktning på webbproduktion och SEO. Andra produkter är marknadsföring på sociala medier, annonsformgivning för webb och tryck, logodesign och formgivning av reklammaterial. Det händer fortfarande att jag åtar mig frilansjobb och är öppen för att nya projekt idag också.

På fritiden fotograferar jag mycket, kameran är nästan alltid med vart jag än åker. Mina bilder har intresserat allt från klädföretag till artister. Att få kombinera detta intresse med grafisk formgivning och webbproduktion är en dröm. Mycket av min lediga tid spenderar jag även med att måla och teckna, det är något jag gjort sedan jag kunde greppa en penna som liten.